Nuffnang Ads

Thursday, June 30, 2011

no title

sekarang jam menunjukkan 12.32 a.m

masih awl ke atau  aku tido lmbt sangat..

 aku tak leyh tido sebab dengar adk aku b'dengkur kat sebelah nih..haha

untuk menghilangkan rasa bosan sekarang ini

aku texting dengan si hatiku dan si cintaku. hehe..
(bestfren aku dan si dia) :D

lagi pun esok aku tak ada buat ape2..

setiap hari aku akan buat rutin harian aku

kemas bilik..basuh pinggan..jemur kain..lipat kain..masak..makan..tengok tv

macam bosan je kan life aku sekarang nih.

rasa macam suri rumah tangga pun ada. hehe

apa nak buat..nasib badan..

ok lah..dah macam-macam bunyi aku dengar..gerun lah pulak kan.. chow cin cau..



Monday, June 27, 2011

sydney

ini kali pertama aku pergi australia..hehe..excited jugak lah nak pergi.. sebenarnya aku ikut ayah aku kerja kat sana.. alang-alang tuh pergi lah holiday sekali.. tak ada ape nak buat dekat rumah..hehe.. firtsly aku nak cakap pasal imigresen dekat sana.. diorgg memang ketat sangat.. tak macam malaysia.. berdebar lah jugak aku kot-kot kena tahan ke kan. hahaha..

sekarang dekat sydney musim sejuk.. kalau malam dlm 8-11C..sejuk gila. aku nih dah lah jenis tak tahan sejuk.. siang pulak dalam 15C macam tuh.. orang-orang kat sana pun baik-baik.. mula-mula kitorgg sampai  kitorgg terus pergi city..nak jalan-jalan katakan.. aku nak sangat pergi opera house. hehe... cari punya cari jalan ada seorg atuk yang berhati mulia nih tunjuk kan kitorgg jalan dan cara nak naik bas..dia yang tolong belikan tiket dan bawak kan ke station bas..

ini lah atuk yang berhati mulia tuh. hehe..comel sangat cucu dia..mcm anak patung. haha

opera house:)

nak katakan setiap hari lah aku pergi town.. tak ada ape nak buat pergi lah sana jalan-jalan..hehe..ada lah jugak aku beli souvenir.. macam-macam ragam aku jumpa orang kat sana.. tapi majority macam cina yang duduk sana.. siap ada chinatown lagi.. diorgg ramai belajar kat sana dan berniaga dekat sana

market city.. 
shopping complex nih biasa-biasa je..macam kat kl jugak..

paddy's market
tempat nih memang sesuai untuk beli souvenir..
barang-barang pown murah-murah
tapi banyak made in china..

malam terakhir  kitorgg pergi satu restoran malaysia. setelah beberapa hari tak makan nasi rasa rindu pulak. haha.. ada seorang kawan ayh nih die memang menetap kat sana. so..dia tahu tempat-tempat makan nih.. dia bawak lah kitorgg.. terkejut lah jugak. kat sana ada mamak. hahaha...excited kot


mahal owh..cuba kali kan dengan duit malaysia dlm 3.20..mahal-mahal..haha..tapi yang peliknya ramai gila orang datang kedai nih..diorgg selera malaysia kot. leyh bukak kedai mcm nih. hahaha

satay pun ada..hehe..boleh tahan lah jugak rasanya

dalam seminggu jugak lah aku kat sana.. dlm 3 ari kat sana rasa nak balik sudah.. hati aku asyik pikir rumah je.. padahal je tuh. hehe.. memang rasa tak saba nak balik. dekat sana dah lah sejuk..kulit aku kering.. gatal-gatal lak tuh..tergaru-garu aku..haha.. tapi seronok jugak dapat tengok budaya kat sana.. 

ini ada lagi beberapa gambar untuk tatapan anda semua









Tuesday, June 14, 2011

test jpj

14/6/2011

hari ini aku ada test jpj
 untuk pengetahuan semua aku fail.
sungguh sedih
aku hanya lulus kat jalan raya je..alhamdulillah:)
bahagian bukit dan lain fail..
haiyoo..susah owh ini macam

tapi besh jugak tengok abang-abang jpj tuh
bak kata kawan aku nih 
badan diorg semua ketul-ketul. haha
gila macho owh..
die nk gi test jpj ke usya abg jpj. haha..pelik jugak tuh

time kat jalan raya aku dapat abg jpj
naseb baik tak akak jpj
garang gila..cuak aku tengok

abg jpj aku memang sempoi ah
time nak start nih..aku punya lah semangat berkobar-kobar..
dh msok gear reverse.
aku pnye lah confident nk reverse skali kereta tak jalan
abg jpj tuh tegur.. handbreak tak turunkan..
malu gilaa..rasa nak keluar kereta je. 
belum apa-apa lagi dh memalukan diri sendiri...ahaha

lagi satu yang menunjukkan die tuh sempoi
die punya sedap terlentok..time tuh tngah ari.. memang sesuai lah kan. 
no wonder aku lulus. haha

bila dia terjaga baru tegur signal aku gear aku dan lain-lain..haha..
aku dah pikir fail je..banyak kot dia tegur..
beruntung lah jugak rasa..
lepas nih aku kena repeat untuk bukit lak. huhu..
lama lak tunggu nye..bulan july nanti
kalau tak lulus jugak tak tahu lah. haha

wish me luck:)

Monday, June 13, 2011

nervous

wish me luck guys:)

hope everythng is okay

i will do my best

i'm so nervous right now

i will do for my father because this is what he want

pray for mee

aminn..


Sunday, June 5, 2011

credit to nadia

ok. hari ini aku nak cerita pasal budak kat bawah nih.. kenapa tetiba aku cerita pasal dia.. haaa..budak nih lah.. minta aku buat cerita pasal die kat blog aku . so aku buat lah.. kan aku kata..kalau aku rindu kau aku akan buat cerita pasal kau kan. so sekarang aku rindu kau.. itu yang aku buat. hehe

nama dia NADIAH BINTI AHAMAD..
eh..betul kan.. tak de nur kn. hehe..aku lupa
dia berasal dari JOHOR. 

aku kenal dia dekat matrix lah..dia nih roomate put. sesape sahaja roomate put secara tidak langsung akan menjadi kawan aku juga..haha.. mula-mula aku kenal dia nih agak pendiam sikit. ye lah.. dia tak de membe kat matrix tuh.. ada pown tak sama blok dengan dia. so..dia keseorangan..mula-mula je pendiam. hehe.. haaa..baru aku ingat.. aku leyh rapat dengan dia sebab aku nih selalu pergi bilik put. ye lah. tuh je membe sekolah aku..huhu.. nak katakan setiap hari aku pergi.. dalam masa yang sama juga aku join lah romate-roomate put termasuk lah nadia nih sekali..

dia pown selalu juga datang bilik aku. kalau nak minta makanan ke..bilik aku lah jadi mangsa.. nak tengok movie ke..bilik aku jadi mangsa. dari situ lah kami mula rapat.. dia nih manja sikit.. kuat nangis. hehe..kalau ada benda dia tidak puas hati dia akan menangis untuk lepaskan kemarahan dia tuh..then dia tidur.. senang betol lah. haha..

dia nih juga rajin  study..aku kalau datang bilik dia aku akan kacau dia. hehe.. aku pown tak tahu kenapa aku suka menyakat dia.. mungkin dia nih terlalu baik kot. bia je. tuh yang aku suka. haha..

time nih tak silap aku ada bengkel ekonomi dengan akaun.. time nih saja-saja ambil gambar buat kenangan..hehe..tengok. betapa rendah nye dia dari aku.. *bangga..haha..

sedap kan cupcake nih..haa..nih makcik dia yang buat sempena birthday dia.. serius aku cakap. cupcake nih memang betul-betul sedap.. cantik kan.. rasa sayang nak makan. haha.. masa birthday dia bilik aku dan budak bilik dia telah berpakat untuk kenakan dia.. punya lah payah kan.. tapi tak ada banyak benda pown kitorgg buat.. dia macam tahu-tahu je kitorgg nak kenakan dia.. dia ikut je cakap kitorgg. haha.. bagos lah kau nih.. kitorgg baling tepung dekat dia..menjerit dia. haha.. naseb baik tak menangis kan nad..kitorgg kena sound dengan sorgg budak laki nih sebab kitorgg bising. habis kitorgg mandi dengan tepung.. cuba bayangkan main tepung kat tengah padang waktu malam. memang kerja gila.

malam kitorgg kenakan dia.. tuh nad yang tudung oren.. memang dia lain dari yang lain.. kitorgg semua hitam putih tudung..dia je oren.. macam tahu-tahu je nak kena.. birthday girl lah katakan.


ini je gamba yang aku ada nad.. tak tahu lah kalo aku ada simpan kat tempat lain. malas nak cari.hehe..
ok..sampai sini sahaja cerita aku tentang kau.. aku rasa aku dah habis cerita semua. haha
i love u nad!
miss u too..
jangan lupakan aku yeah:)












Friday, June 3, 2011

pasport

Alhamdulilah..pasport aku dah dapat..

pasport nih..menyusah kan aku betul.. 
sebenarnya pasport aku memang dah ada..tapi entah mana aku letak pasport tuh..
so aku declare hilang sebab tak jumpa.. haha.
aku pergi buat report polis..lepas tuh pergi angkat sumpah..isi lah macam-macam borang..
hari ini baru aku gi buat pasport.. ada lah dalam masa 1 jam lebeyh siap...fuhh.nasib baik.. 
tujuan aku buat pasport nih sebab nak pergi holiday.. 
bila nak guna baru terhege-hege cari kan.. 
so sekarang dah kelam kabut nak buat..
insyaAllah 19 ari bulan nih aku akan betolak
kalau tak ade ape-ape hal
lepas nih nak siap kan visa pulak..macam-macam hal.
ok..tak saba rasanya:D