Nuffnang Ads

Monday, May 30, 2011

PAK LONG

siapa sangka
orang yang kita jumpa semalam
kini sudah kembali kepadaNYA

siapa sangka
orang yang kita gelak tawa bersama
kini sudah tiada

siapa sangka
orang yang banyak membantu kita
telah pergi selamanya

tiada siapa tahu kentetuan ILAHI
DIA lebih mengetahui apa yang terjadi pada kita

setiap manusia pasti akan kembali padaNYA
hanya waktu akan menentukan

al-fatihah untuk pak long ku



Sunday, May 29, 2011

i miss you

i miss u right now:(

busy with hari orintasi
i understand

after this u will busy with studying
i understad
no matter what
i'll be support u from behind
gud luck dear:)

i want u to know that
i love u:)

Friday, May 27, 2011

masih segar dalam ingatan

tiba-tiba hari ini aku teringatkn kenangan-kenangan aku time sekolah menengah dulu aku nih bukan lah budak nerd yang asyik pegang buku je.hahaha.tapi aku adelah budak yang susah ikut peraturan sekolah dan juga asrama .aku duduk kat asarama time form 4 and form 5. aku nak bagi tahu korg lah..zaman asrama adalah zaman paling gemilang sekali. hehe.. i like.. lagi-lagi kita nih senior..lagi lah ikut kepala sendiri.. biasalah..budak-budak yang inginkan kebebasan.. heee:D..aku nak kongsi sikit gambar-gambar dengan korgg time aku kat asrama dulu..owh..rindu nye lah kan..

time nih kitorgg keluar dari asrama..perancangan mula-mula nak ambil gambar..buat kenangan konon..ye lah..dah abis spm kn..panggil budak lelaki sekali nak ambil gambar..entah macam mana..keluar dari asarama a.k.a fly. haha..kitorgg pergi kedai makan kat belakang sekolah.nak lepak-lepak.. cuba bayangkan tengah malam lepak kedai makan..bahya betol.lagi-lagi ada anak dara..

korgg ingat lagi tak. time kita lepas ambil gambar nih kita main polis entry dengan warden. seronok kan.. nasib baik pintu pagar aspuri tak tutup lagi. macam tahu-tahu je kitorgg belom masuk asrama lagi.. kitorgg lari lintang pukang nak masuk asrama..tak sampai beberapa minit kitorgg masuk asrama warden kunci pintu..macam tahu-tahu je..haahaha
korgg ingat tak lagi..time nih kita masuk aspura.. tak malu kan..hahaha..kita memang muka tak malu.. lagi pown tujuan sebenar kita nak ambil gambar kat kolam diorgg je kan.. tapi dah diorgg masuk dorm kita..kita pown di jemput masuk dorm diorgg lah..kira adil lah kan..yang ketua tuh yang pegang bendera malaysia tuh.. dia KP asrama merangkap ketua "fly"..hahaha..tak ade kena mengena.. diorgg punye lah tutup pintu tak nak bagi kitorgg masuk.. nak tengok dorm diorg macam mane?? bahya..itu rahsia kerajaan.hahaha..CANTIK saaangaat..

korgg ingat lagi tak..hehe..time nih kita pergi jalan-jalan ambil angin petang.. macam lah dalam sekolah tak boleh ambil angin petang kan.. tapi kitorgg dah bosan sangat..nak keluar dari sekolah..jangan main-main.. kitorgg keluar sekolah nih minta kebenaran dari guard..baik kan guard sekolah kitorgg..haha.. punya lah janji dengan guard tuh..cakap balik sebelum maghrib.. hahaha..bagos kan kitorgg..

haishh..apa terlompat-lompat nih..tak paham betul..hahaha..time nih kitorgg tak ade kerja..nama pown riadah petang..nih lah cara kitorgg riadah..keluar peluh jugak owhh..korgg de nampak org lain kat situ.. tak de kan.. nampak sangat kitorgg je keluar riadah time petang. tak de lah duduk terperuk dalam dorm sambil pegang buku..boleh jadi gila ooo..tak delah sampai macam tuh sekali kan. hahahaha..

ayooo budak-budak nih..tak matang betul.. memang tak matang time nih..ye lah.. nak kebebasan lah katekan..itu yang jadi macam nih.. terencat sikit.. hahahhaha.. kitorgg duduk satu dorm. naseb baik x runtuh dorm tuh..haha..memang seronok. malam-malam bila lapar je buat maggi.. bila bosan je buat video sendiri.. menyanyi lah.. mengutuk lah.. gosip-gosip tuh biasa lah.. hehe..

dan sekarang bila habis spm masing-masing busy..sebuk dengan study.. tak ade macam ini lagi dah. kalau masa tuh leyh patah balik aku nak masuk balik asrama dan buat kerja-kerja gila.. aku rindu sangat-sangat dekat korgg..macam-macam kita kongsi bersama dan sampai sekarang kita msih lagi rapat macam dulu. kan best kalau kita duduk satu rumah.. tak tahu lah ape jadi kat rumah tuh nanti. hahaha..
kita akan jadi kawan sampai bila-bila..love u kawan..mmuuuaahhh!

wajah kami sekarang..ade sedikit matang berbanding dulu. haha








Friday, May 20, 2011

summit

semalam aku keluar dengan kawan-kawan kelas aku semasa aku sekolah menengah.. dah lama tak jumpa rasenye.. kami pergi summit usj.. acap sebagai driver yg mengangkut kami semua. hehe.. thanx acap:)

semalam juga kami tengok cerita KONGSI..owhh..teramatlah kelakar.. walaupun panggung tuh tak penuh.. cuma 4 line je penuh.. tetapi rase macam penuh je panggung tuh disebabkan gelak tawa mereka yang tidak henti..haha..

lepas itu kami makan. main bowling. jalan-jalan dan balik.. itu lah kebiasaan kami apabila keluar bersama..











Thursday, May 19, 2011

awak pemberi semangat saya.. terima kasih awak..

semasa saya dalam kesedihan..awak banyak bagi kata-kata semangat
walaupun saya lepaskan kemarahan saya dekat awak
awak tetap dengar juga..saya mintak maaf..

saya akan ingat kata-kata awak..

walaupun kita pandai ada yang lebih pandai dari kita
walapupun kita tidak pandai ada lagi yang lebih tidak pandai dari kita..


saya akan jadikannya sebagai prinsip hidup saya juga sama seperti awak..

awak.. terima kasih dengar luahan hati saya
saya sayang awak:)

Thursday, May 12, 2011

kenangan terindah

aku nak cerita kenangan terindah aku semasa di matriks. aku ade sebuah group yg ahlinya terdiri daripada 6 orang. kiranya group outing lah nih. haha... semalam aku ade bukak 1 folder dlm lappy aku nih.. aku mana lah ingat pe isi dlm folder tuh.. bila aku buka je semua gambar dalam tuh.. aku teringat balik kenangan-kenagan aku kat port dickson(pd). hehe... aku tersenyum je lihat gambar-gambar tuh...

perjalanan kami ke port dickson memang tak dirancang. nih semua gara-gara idea gila aku. cuba bayangkan lagi 2 minit sebelum pukul 7 petang  kami keluar dari matriks. tak ke keja gila. haha..haishh.. aku rindu.. kami sampai pd pown dlm kol 12 mlm. haha.. lagi gila kan. lepak-lepak tepi pantai.. mandi kat pantai. makan-makan.. aku rindu semua tuh..sejak dari itu aku mula kenal si dia.. ehemm..dah-dah aku tak nak cita pasal dia.. haha.. ini ada sedikit gamba aku nak kasi tengok. hehe.. tak boleh lebih-lebih.. yang lain semua private..hehe..

ehem ehem.. cantik pantai. hehe

main air kat tepi pantai nak panaskan badan sebelum terjun ke laut. haha

sronok kan tengok diorg mandi.. time nih memang sejuk. tapi aku rase aku sorg je yag rase sejuk. haha.. diorgg x pown..  siap menggigil lagi aku.

time nih tengah lapa sangat.. ye lah baru lepas mandi. perut pown dah berbunyi. hehe

haa...kat sini lah tempat yang kami pergi.. macam seronok kan bunyi. memang seronok pown. aku happy sangat dapat pergi walaupun 2 ari je. huhu..

aku harap lepas nih kite dapat keluar lagi macam nih.. aku rindu korg. aku rindu team outing nih. 
sayang korgg!