Nuffnang Ads

Thursday, August 25, 2011

kawan lamaku :)

entry kali nih aku nak khaskan untuk kawan lama aku dari sekola rendah lagi..

nama dia JAMILAH.. 


seriously aku cakap..memang lama aku nak cari ko balik dalam fb..

tapi aku tak tahu mcm mne nak cari..huhu

bila aku dah jumpa ko kat fb.. puas aku ingat betul-betul muka ko

tak sangka ko ingat aku lagi..hehe

rindu owhh kat ko.. aku ingat lagi kita sama-sama je time skola rendah..tapi aku banyak tak ingat lah..

tak sangka ko ingat aku sampai skrg..hehe

seingat aku..aku pindah dari shah alam darjah 4 kot..lepas tuh kita terus tak ada khabar berita..

aku ada jugak cari ko time form 5..tapi sekarang baru jumpa..waahhh..lama tuh..haha

bila lah kan aku dapat jumpa ko lagi..dah besar ko sekarang..haha..mcm lah aku tak besar kan..

apa-apa pown..gudluck untuk study ko sekarang..

ada jodoh kita jumpe yaa:)

Tuesday, August 16, 2011

1st time berbuka puasa dengan kawan

beberapa hari yg lepas..aku  berbuka puasa dengan beberapa org kwn..bunyi mcm jakun je kn..haha..x de lah..nih 1st time aku duduk dekat rumah dapat buka puasa dengan kwn dekat luar..heee:D..kalau tak selama nih dekat hostel je..dengan kwn gak lah tuh kn..haha..

kisah bermula apabila kwn aku nih msg aku pukul 12 tngah ari ajak pergi alamnda..gila betul..nk ajak keluar time tuh gak..aku nih dh lah susah ckit nak keluar.. bodek nye bodek bapak aku dpt lah gak kn..x ramai pown..just dalam 5 org je.. sampai-sampai je alamnda punye lah ramai org..macam ulat..ye lahh..time tuh hari minggu..mesti ramai org shopping kn.. aku dengan kwn aku sampai alamnda pown dlm pukul 6.30..haha..serupa x payah dtngkn..dtng-dtng je semua tempat makan penuh..full house..tempat makanan yg x sedap pown full house..cube byangkan betapa ramainye makhluk kat alamanda time tuh.haha..so..kitorgg ambil keputusan buka dengan air je dlu then solat..dah abis solat baru gi mkn..ye lah..dh reda ckit kn..

kesian kan..cam nih lah gayanye bila semua tempat dh full..haha..

akhirnya..baru dapat makan ats meja..haha


alhamdulillah:) muke kekenyangan..hehe

untuk kawan-kawan yang lain nnt kita buka puasa sama-sama eh..yg nih x rancang pown..dgn korgg nnt aku rancangkan..hehe..jgn ambil hati kalau aku x ckp ngan korg..kalau kita x dapat buka sama pown nnt kita raya sama-sama eh..jgn lupa dtng umah aku..heee:D





Thursday, August 4, 2011

bodoh atau lembab

sejak kebelakangan nih aku sibuk pasal urusan universiti..

ye lah..macam-macam kena buat..

bukak akaun lah..bayar yuran lah..nak pergi ambil sijil lagi dan sebagainya.. 

aku nih memang dari kecik semua ayah aku buatkan..

so dah nak masuk universiti semua kena buat sendiri..sorang-sorang pulak tuh

aku paling takot nak uruskan sorang-sorang sebab banyak benda aku tak tahu

bila aku ajak ayh aku temankan dia mesti marah..die nak aku buat sendiri

tapi mana aku tahu semua tuh..tp dari situlah aku bnyk taw uruskan sendiri

sampaikan aku kena marah ngan ayh aku kalau ada buat silap..

aku nih bodoh atau lembab =.=

nanti macam mana nak survive sorang-sorang kat sarawak tuh

siapa nak uruskan aku..tuh lah yg aku takotkan

tapi dari sini lah aku mula belajar segala-galanya..

dan ada sebab kenapa ayh aku marah aku