Nuffnang Ads

Sunday, December 18, 2011

aku bersyukur kepada-MU

betul kata orang..kalau kita gagal sekali tak bermakna gagal selamanya..
dan bile kita gagal untuk kali kedua dan ketiga bukan bermakna kita tidak mampu untuk teruskan lagi.. 
aku dah melalui benda nih banyak kali... aku tahu apa yang terjadi mesti ada hikmah nye.. 
hanya Allah sahaja yang tahu.. DIA mahukan kita lebih usaha dan terus berusaha...
sebab itu kita gagal 2 3 kali.. DIA tahu apa yang terbaik untuk kita.. huhu.. 
dan sekarang aku dah dapat rasa kenikmatanya..
aku bersyukur kepadama mu ya Allah.

*muhasabah diri.

Thursday, December 15, 2011

mengenali budaya perkahwinan di sarawak

sabtu lepas aku ikut roomate aku dari sarawak tuh pergi rumah mak sedara dia.. sedara die kahwin..aku saja lah nak ikut sebab nak tahu org kat sini budaya dia sama ke tak mcm kat semenangjung..hehe.. bila aku tengok budaya kat sini banyak juga bezanya dari semenanjung.. sebelum bersanding diorg ada malam berlulut..kalau kita macam mlm berinai lah..

haa..yg baju merah tuh pengatin perempuan..yang 2 org lagi tuh pengapit je..hehe

nih org tngah ape ntah pnggil..mcm nyanyi2 cam tuh lah..haha..aku pun tak tahu nk pnggil pe

jeng3..nih lah pengantinye..hehe

hari esok nye lak baru bersanding..tapi aku tak ambik gambar pengantin.. lepas makan terus balik..malas nak tunggu..haha..tapi aku ade ambik suasana orang kahwin kat kampung tuh

haa..org kahwin kat sini bukan tengah ari macam kita kat semenanjung..diorgg pukul 9 a.m dah start majlis.. cuba bayangkan.. kalau kita masih tidur lah lagi kan..haha.. kiranya dapat makan breakfast + lunch skali..heee:D

nih lah makanan diorg..1st time aku rasa nih..hehe

tengok nih..unik kan..diorgg pass makanan sampai ke surau tempat kitorg makan..lebih senang..tak payah ulang alik..haha

nih lah kampung yang aku pergi tuh..rasa teruja aku..haha..1st time aku pergi kampung macam nih.. seronok-seronok..hehe




kat sni lah..pagi-pagi aku dah lepak dengan kawan aku..saja hirup udara segar..hehe.. 

muka ceria dapat makan..lapar betul time nih.hehe.. ok..byee :D


Monday, December 5, 2011

ombak rindu

semalam aku pergi tengok ombak rindu..ok walaupun aku rse mcm dh lmbt kan nak post bnde nih aku tetap jugak nak cerita..haha..
 aku tak pernah pun bace novelnya.. nih semua pengaruh roomate aku lah ajak pergi tngok ombak rndu.. aku pun on je..1st time kot aku kat sni baru dpt tengok wayang..haha..kuno nye laahh... 

bagi semua yang dh cukup umur aku syorkan tengoklah..haaa..tahu kenapa? tengok lah sndiri..haha.. cerita nih memang sedih gila..menangis-nangis kat wayang.
aku dgr msing-masing de bunyi tangisan sendiri..nasib baiklah wayang tuh gelapkan..
bile dah feel sedih je tetibe ade part lawak..kacau betul..haha
mengahayati betul aku tngok cerita nih..macam tak caye je..

nampak tak semangat tuh..haha..x leyh belah

muka ceria lpas tngok ombak rindu..weee:D



Friday, December 2, 2011

haishhh..jangan mengeluh!

aduhh..penatnya minggu nih.. haishh..nih nak merungut nih.haha..
biasalah kehidupan universiti..mestilah penat gila kan..sampai tak cukup tidur bagai..
tapi aku tidur jugak sebelum pkul 12..haha.. tak remaja lah kan tidur awal..apa boleh buat
tak sabar aku nak cuti..duduk rumah boleh bangun lambat..
ish ish ish..teruk betul anak dara bangun lambat..hehe..
itu lah..minggu lepas memang aku rilek sangat..ambik minggu nih..
tangguh semua kerja punya pasal..haha.
minggu nih memang busy buat assignment..study lagi..dah lah selalu tak msuk class..oppssss..haha..biasa lah tuh kan.. haishh..bila lah nak study week nih..boleh lah aku rehat-rehat..teettt =.= ok bye..