REaLIty or FANtasy

crying.laughing.fighting

Total Pageviews

Monday, December 20, 2010

hari marah sedunia

-isnin-
-20/12/2010-

hari ini aku x taw lah ape yang jadi..sume orang asyik nak marah je.. mule-mule pensyarah BI aku.. memang die meletup abis lah. group aku lak tuh kne marah, salah sorang dari group membe aku wat keja x ikut format. mmg kne marah abis abisan lah kat class. malu kot. senarnye pensyarah aku tuh mmg nk attack die sebab die wat hal ckit. mybe pensyarah aku tuh nak lepas geram kot. time petang lak..aku ade kuliah bisnes. biasalah kan pompuan. kalo bercakap x berhenti. kitorgg pown satu..bukan nk hormat pensyarah kat depan.bercakap x henti. kalo perlahan x pe lah gak. bising gila. die x tahan sgt tros naik angin. die menjerit dalam kuliah pastu sepak meja, terkejut gak kitorgg, ye lah. die jenis yang x suka marah2. agy satu aksi kemarahan yang aku tngok. kawan aku. die x puas ati dengan kerja kursus.aku nih tngok dari jauh je. die ckp ngan membe die marah2. siap tnjuk agy kerja kurusus tuh. hmm...aku x taw lah kenapa hari nih. sume bnde x kena. bese lah tuh kan, huhu... aku nih..bnyk btol rilek..keja tutor berlambak..tp wat x taw.haha.. ok. nk gi smbung keja lak..
-sekian-

Friday, December 17, 2010

1st time keluar bersama

hehe..ari nih aku rase happy..mane x nye..dpt kuar ngan dia. haha. before nih ade gak kuar bersama. tapi kitorgg ramai-ramai. ngan group outing.  kali nih dpt gak kluar berdua ngan die. even tempat yg sme je kitorgg gi. kire ok lah tuh. haha. kitorgg gi makan tngok wayang.. x de bnde menarik pown. banyak luangkan mse jalan2 je. huhu.. then baru balik... dlm kol 9 aku smpai umah.. aku nk ucapkan terima kasih kat si dia sebab luangkan mase kluar bersama aku. huhu..hope kite dpt kuar agy lepas nih berdua. haha.. bukan slalu dpt kuar. hehe

Friday, December 3, 2010

minggu yang mengecewakan

hmm..firstly aku rasa besyukur sangat dgn result yang kuar. ntah lah. aku rase cam x leyh trima dpt result aku. tapi lame2 dah leyh terima.aku nak ucapkan kat org yang istimewa bagi aku sebab dpt temankan aku semasa aku besedih. terima kasih banyak2. huhu.. aku nak cerita pasal kawan aku nih. aku x taw nak cakap macam mane. aku x nak kehilangan ko.. harap ko dapat balik semula. aku rindu ko sangat2..aku tak nak team kita berpecah.. susah senang kita bersama. mungkin Tuhan nak tngok sejauh mana dugaan yang DIA beri pada kita dalam persahabatan nih. jgn risau kawan. kitorgg berlima ade disisi untuk ko. aku nak sangat ko balik. aku nak impian kita ke pangkor tercapai. itu mmg impian team kita kan. aku rindukan suara ko. gelak tawa ko. ko taw. hari yg ko kluar tuh. aku rase x semangat langsung. team member kita yang lain x smangat langsung. asyik teringat ko je. ko taw. bila aku dgr cerita je ko pergi tempat2 kita outing tuh. aku rase sedih sgt. aku menangis dgr cerita ko. kalo lah masa tuh leyh patah balik. mungkin segala kesilapan dapat diperbaiki. kitorgg rindu sangat kat ko. aku sentiasa doakan ko. aku harap ko dapat balik semula.AMIN!!

Thursday, November 18, 2010

result oh result

next week aku dapat result final sem1..mmg takot gile lah..nih mse depan aku..
kalo result trok. harapan nk kejar cita2 mmg x lah kan. kalo result ok alhamdulillah..aku x taw pe akan jadi kat result aku nnt. hanya doa je skrg nih aku harapkan..aku x taw lah dah cukup usaha ke blom. org tngok aku dh usaha.. tp aku rase x usaha langsung..rase banyak main je..hmm...mmg menyesal x sudah.. aku tkot x dpt target pointer yg nk capai. aku tkot kne buang. mne aku nak merempat nnt. aku x confident sume jawapan aku. aku harap pemeriksa tuh bg markah kesian..huhu. markah kesian je aku harapkan skrg nih.. x taw pe perasaan bile dpt result nnt. msti aku malu ngan kawan2 aku. ye lah. diorgg msti dpt result bgos kan. aku nih?? huhu..segan nye lah haii.. untuk sem2 nih aku rase cam x de smangat r lak.. asyik memikirkan result je.. mmg cuak abis ah.. skrg aku hanya bergantung padaNYA. aku percaya rezeki yang DIA bg..

Thursday, November 4, 2010

ulu yam

3/11/2010
-rabu-

smlm aku ngan kwn2 wat bbq kat ulu yam. mntang2 lah cuti sem.hehe. kitorgg dlm 13 org gi. dan 3 buah kereta. leader kitorgg yg bwak gi sne rashid. whoaa.. die mmg driver terbaik lah. aku ske cara die bawak kereta. smpai sesat lah kitorgg. nak follow x dpt. pnye lah laju. ok. skrg cite kat sne lak. smpai je sne. owhh jab2 lupe nak mention nme tempat tuh. nme tmpat tuh sg.sendat. mnurut kawan aku tmpt tuh tmpat bunian..hoho..cuak lak dgr kn. smpai je sne. kitorgg setting tmpt. before tuh. nak msok kne bayar. sorgg sringgit. mmg mencekik tol lah. haha. dak2 laki bakar arang. ye lah kan nk hidupkan api. dan  naz die yg beli makanan sume untuk dipanggang.. nih ade bebrape gamba. tngok je lah erk. malas nak cite panjang.hehe

time nih setting arang. nak hidupkan api  nih lah makanan kitorgg
dah kebulur time nih. melantak time!


masa untuk mandi kawan2!
before balik kitorgg lepak kat tepi ampangan. lepak pown x de wat bnde. spe pnye idea lah nih. aishh..dah lah penat time nih.hehe. tp pemandangannye lawa r


ini lah org2 yg menjayakan bbq di ulu yam. hope kite dpt wat agy ye. ajak membe2 yang x dpt gi lak.


Saturday, October 30, 2010

lepak bersama teman

hari ini 30 OKTOBER 2010
aku jumpe best fren aku.haha. lame gile kot x jmpe. finally dpt gak jmpe. nseb bek aku cuti. kitorgg pergi mid valley. taw tmpat tuh bosan. tp dh x de choice.. senarnye kebetulan je. die kluar ngan membe die. aku kluar ngan membe aku. lpastu kitorgg bercadang nak jmpe kat sne. die tnggalkan kwn die jln ngan kwn die yg len. aku tnggalkan kwn aku jln ngan kwn die yg len. lame gak kitorgg lepak. lepas tuh tngok wayang. seperti biase kitorgg tngok cite org puteh. haha. x men r cite mlayu erk. kalo dh kuar ngan die jgn harap nk tngok cite mlayu.huhu. kitorgg tngok cite YOU AGAIN. besh r gak cite nye. lepas tuh kitorgg shopping ckit. kitorgg bli baju. kitorgg bli baju yg sme.haha sweet kn. pdahal nk jimat duit. mne x nye. bli 3 dpt murah.haha. pndai lah haaiiii. knon baju team. bak kate die lah.haha. then kitorgg mkan. lapar gile kot time tuh
hmm..even x de bnde buat pown aku rse happy sgt cz dpt jmpe membe aku. dpt bercerita.huhu. sronok sgt!
terima kasih kerana luangkan mase bersama aku. sayang korrgg!!


ANIS ZAFIRAH

PUTERI AISHAH

Thursday, October 28, 2010

special for you

if you ask me

what's more important to you?

me or your life?

i will said my life and you will go and leave

without ever knoming that you are my life

Wednesday, October 27, 2010

curi kebel

aishh..bengang btol kat orang yang curi kebel nih..x taw ke dosa.haha. dah tuh nyusahkan org

lak tuh. abis 2 lorong  kat tman perumahan aku x de elektrik. punye bengang lah aku. mnetaknye. syok2

tngah facbook-ing tetibe elektrik mati. huhu..ayah aku nampak orang tuh nek motor. tp x cam no plat lak.

aishh..mcm2. aku harap org yg curi kabel tuh terima balasn yang setimpal. cube bayangkan 1 kebel

RM500. die curi 3. bertapa kayenye org yg curi kabel tuh.huhu. ptot lah die curi kabel. cepat jadi kaye. tapi

dgn cara haram.

pengajaran: jgn cari duit dengan cara haram.

pspm 1

18 okt 2010
-ENGLISH-

terase debaran nk exam tuh x lagi. ye lah 1st paper english. leyh tibai2 kot. soklannye leyh tahan susah. aishh.. aku x taw jawapan aku leyh terime ke x. takot lari tajuk je. x taw soklan tuh nak pe senarnye.huhu

19 okt 2010
-AKAUN-
time nih aku baru terase debaran exam. aku x de confident nak jawab. bak kate membe aku. kalo gelabah tarik nafas dalam2. aku nih cepat gelabah. aku rse aku jwab agak terok lah kot. frust gile. hmm...balik tuh aku mmg tension gle. aku mkn puas2 untuk hilang kan tension tuh. kawan2 aku agak t'kejut tngok. punye banyak lah aku mkn. 

20 okt 2010
-MATH 1-
aku rase time nih dah ok ckit. confident jawab tuh x de lah. naseb bek lah de 1 chapt yg kawan aku ajar mlm tuh kluar. aku amat berterima kasih kat die. huhu. 

21 okt 2010
-MATH 2 -ENGLISH-
owhh..math. time nih aku mmg berserah gle kat math 2. mane taknye. dah lah x paham lngsung. aku cube untuk phm. tapi x leyh. mmg pagi2 before msok bilik exam aku rse seram sejuk. tkot gle x dpt jwab. mmg glabah lah time tuh. aku rase time tuh dalam otak nih kosong je. x blaja pape. petang tuh pulak exam english. kitorgg jwab objektif. mmg ngantok gle  time tuh. 2 jam lak tuh kne bertapa dalam bilikk exam 

22 okt 2010
-BISNES-
kali nih aku kne jawab essay. perghh! mmg penat lah perah otak. aku rase cam aku wat karangan cite dalam tuh. ikut logik je jawab. soklan nye leyh tahan susah gak. hmm..aku berserah je lah pe nak jd ngan result aku nnt. 

26 okt 2010
-EKONOMI-
last paper untuk ari tuh. time tuh lak campur perasaan x sabar nak balik rumah. dh lama gile x balik rumah time tuh. aku rase cuak kot nk jwb ekonomi nih. bukan pe. takot x paham soklan . kalo dah x paham soklan cam ne nak jawab kan. kalo dah hafal 1-7 chapt pown kalo x pham soklan same je. alhamdulillah leyh jawab. tp aku x confident ngan jawapan aku. banyak tibai.  ekonomi nih dah lah  fakta. tapi aku jwab logik. hmm..cam ne tuh.

doakan utntuk result aku nnt. hope dpt capai pointer yg aku inginkan

-1.58 p.m-
-27 okt 2010-


Tuesday, October 26, 2010

hari ini

hari ini aku nak cite. aku dapat balik rumah..yeayy!! setelah sekian lama aku tak balik. ade lah dalam sebulan kot. rindu kat katil. rindu kat computer. tapi sebelum balik aku sempat lagi singgah terminal. haha. biasa lah tuh kan. rasa mcm keluar penjara je. aku put kaber fared. kitorgg tngok wyang cerita jangan pandang blakang congkak 2. pergh! mmg lwak. tp lwak bodoh lah. dlm tngok2 tuh gelak gak.
hari ini jugak aku dpt melepaskan rindu aku kat MCD. setelah sekian lama x makan. akhirnya dapat makan gak. lagi2 ade keluaran baru. lagi lah rse ingin cuba aku tinggi. aku terus beli tanpa memikirkan kesan kegemokan yang akan dihadapi oleh aku.haha. bertpa nikmatnye aku dpt mkn. before naik train. sempat lagi mkn aiskrim. tuh jgn ckp lah nikmatnye. lg2 kalo org blanje.hehe. dah smpai nilai singgah 7E mkn maggi. aku mkn ari nih sume x berkhasiat. tp nak wat cam ne. rase cam kempunan sgt.
-cerita utk ari nih-
26/10/2010

Tuesday, October 5, 2010

kempunan

nih nak cerita. nih bukan pasal kempunan nak makan ke pe
tp kepunan x dpt gi wedding cousin aku...rse cam nak nangis je bile tngok gamba diorgg sume
mane taknye. seronok gile. sedare mare kmpul rmai2. dah lame x jmpe.. rndu gle..
mmg aku bengang gle r. boleyh lupe tarikh wedding tuh
kalo aku ingat taw balik je. x nak dok matriks tuh. aishhhh
aku rase cam aku sorgg je x dtng time tuh. huhu.. bile lah dpt kumpul cam tuh lagi. dah lah raye x dpt jmpe.. mmg menyesal seumur idop r x gi... arghhh!!!
 -out of mood_

Saturday, September 18, 2010

jalan beraya2

18.9.2010
-sabtu-

ari nih aku keluar gi raye agy ngan membe skola. kali nih dgn ex-student hostel bbst lak. rindu gile kat diorgg. kami 16 org. perghh!! ramai gile. 3 moto dan 2 kereta. kami konvoi ramai-ramai gi beraya

put yana hawa asma tasha bujal alep raja razy naz chidli fahmi hakim alya mira acaplan

firstly diorgg dtng umah aku. kiranye kumpul lah. pastu gerak same2. then gi rumah fahmi. haha. besh kot tngok ank buah die. happening rumah tuh. time nak gi rumah tasha de kejadian berlaku. tayar kereta raja pancit. aduh!! time2 nih lah nak pancit. diorgg yang laki2 nih pown settle kan lah masalah. lme gak nak settle kan..

smpai rumah tasha lepak2 jab. ambik angin. setelah agak lame kami b'jemur tngah panas nak tnggu tayar kereta tuh siap. huhu. lpas tuh kami gerak rumah cikgu rohana. sampai2 je cikgu dh  sediakan mkanan. t'kejut r gak. haha. wat2 terkejut. next rumah faiqah. kwn naz senarnye. kitrorgg yang x kenal pown follow je. bese r. wat muke x malu.haha.

dlm ptng tuh gi  rumah alya. snggah kejab je. mnum air je pown sbb lepas tuh nak pegi umah cikgu wan.
smpai umah cikgu wan makan mee bandung. nak ktekan hampir setiap umah mkn mee je lah. aku x berapa nak lalu makan. agy pown perut mmg dh full gle r.

akhir skali kami pegi rumah teacher norlida. dah lah time maghrib time tuh. mmg elok sgt r. mkn mee gak.. huhu. tp kali nih mee lain r. haha. pastu singgah solat. dak2 laki solat jemaah. rse cam mimpi lak tngok diorgg solat jemaah. kah3. siot je.. lama gak kami pergi beraya rumah teacher. ambik2 gambar skali...

hari nih mmg syok r raye ngan korgg. dah lame x jumpe.huhu. hope lpas nih dpt agy lepak ngan korgg. to dak2 matrix: alep bujal hawa hakim put naz gud luck 4 pspm. whoaa.. mcm x caye je. abis exam tros hangout taw! haha..mcm bese port kita.

p/s: to hakim. hope ko dpt pointer bgos nnt. dpt r tebus kesalahan ko tuh. aishh.. wat mslh agy kat matrix. pape pown gud luck r bro

Friday, September 17, 2010

kerja gila

-khamis-
-16/9/2010-
mmg tak ku sangka. ingat bile masok matriks dpt lah berubah.x nak buat keja jahat. ckup2 lah time spm.hmm.. kisah bermula apabila kami ber7

put yana budu kaber umar arep farid pergi outing. sebenarnya kitorgg x rancang pown. nih sume gare2 si kaber lah. aishh.kitorgg pown follow je

1.00 p.m- kitorgg sampai kat terminal 1. punye lah lambat kan. sampai2 je terus tengok wayang.cite afterlife.mmg terbek r.

3.30p.m- kitorgg lepak mcd. pastu cari tempat karaoke.sume nk tunjuk bakat lah katekan. cari punye cari x jmpe.haha. pastu cari tmpt bowling.

5.00p.m- perji jusco semban. pekejadahnye?? dah la kena balik matriks sblm pukul 7. nih sume idea put!! yang lain sume ikut je. xphm2.haha. dah lah dr semban ke pilah 1 jam. nih sbb nak men bowling punye pasal.

6.10p.m- kitorgg sampai semban. sementara tnggu si farid kitorgg sempat lagi karaoke.haha. yang x tahan tuh bile berduet. mmg nk runtuh lah bilik tuh. agy2 suare umar.haha.
then farid pown sampai. mmg nak sepak laju2 je die. punye r lambat. lepastu kitorgg bantai men bowling. pergh!! hebat aku. hebat sbb dpt kalahkan umar.haha.yess!! tapi kalah ngan farid. nyampah tol

8.00p.m- perghh!! mmg dh lambat r. xkan nak balik mtriks kot. conpem2 kena tahan r kad. punye r risau kitorgg. masing2 pikir cari jalan cam ne nak balik. x kan nak overnight kat hotel?? x pown masjid?? owhh.. x mungkin. sementara nak cari idea tuh kitorgg men snooker.haha. agak sengal disitu. dah abis men bru lepak satu tmpt pikir cari jln kluar. pikir punye pkir. tetibe kluar idea. finally kitorgg tdo umah makcik budu. apakah??? laki pompuan stu bumbung? mmg sronok kena tangkap basah.kah3. then ambik no teksi cz die leyh jmput kite pg2 bute cz sok nye de kuliah. mmg cari nahas r.haha

9.10p.m- lepas dah dpt tempat penginapan kitorgg lepak mamak.haha.msing2 cam dh kenyang. tp bile budu kate nak blanje sume lapa balik.haha. x leyh blah. hmm..mmg pelahap abis r.pastu ntah spe bg idea nk tngok wayang midnight. aishh..x puas agy tuh tngok wayang skali.haha then kitorgg pown tngok wayang. cite piranha. lg TERBEK dr afterlife. mmg cite 18xxx r.kah3. kalo laki mmg die suke r. smpai membe aku yg pkai spec tuh bukak lah spec nk tngok.haha..bengong!!

11.35p.m-  kitorgg sampai umah makcik budu. finally smpai gak.perghh mmg penat seharian berjalan. naseb bek makcik die sporting. then kitorgg pown tdo r. kami yg pompuan nih tdo dlm blik. laki tdo luar. bkn dekat hall tuh tp luar rumah.ha3..mmg ptot pown diorgg tdo stu tp kitorgg kesian kan sgt bg jelah tdo kat hall tuh.haha.

5.30a.m- kitorgg dh bgon. mmg dalam sejarah lah bgon awl.haha. ye r x nak t'tiggal teksi. yang kitorgg nih nek ngan makcik budu. naseb bek lah. ye r x yah kluarkan duit.hehe. mmg x mandi r kitorgg. balik matriks bru mandi then gi class.

7.15a.m- sampai matriks.. mmg muke x bersalah r masok. kad matrik biar je. ari ahad baru ambik. nnt kantoi lak kan. nmpk sgt lah.. balik bilik je sume roomate aku tnye gi mane. dah mcm pe lak aku nih kan. rmai tnye. artis pown de. aku jwb no comment je. kah3. aku cite lah tdo mne mlm td kat roomate aku.huhu. mandi2 then tros gi class kol 8. pergh!! nseb bek smpat gi class. hoho

nih lah pengalaman aku kat matriks.huhu. spe kate dok matriks x fun. aku rse fun je. haha. tp fun skejab je r. lepas nih final. yaaa..baru t'ingat. 4 mnggu agy final. tp wat prangai cam nih. mmg apply uitm awl2 r tok disember intake.kah3. x sedar2 agy nk final. tp leyh still agy enjoy. lepas nih dh x leyh kuar r. yoyo je tuh. haha. konon nk focus kat final.wueekk nk t'muntak lak.kah3

mmg enjoy r ngan korgg. sporting abis kot. so lepas nih leyh wat agy. tnggu sem dpn lak.haha
p/s: gamba bnyk tp org nye x upload agy.hmm..tnggu jelah. kitorgg merayap dgn b'baju kurung. owh 
       sopannya:) hehe..

Tuesday, September 14, 2010

jalan beraya

13/9/2010


owhh..memang penat gila lah hari ni..jalan sakan dari pagi sampai petang ..aku keluar rumah kol 10 a.m. acap ambik aku kat rumah.mule2 ingat nak ambik peng kat ktm.hmm..bese lah janji melayu..die dtng lambat
so kitorgg gi rumah hazirah dulu nak ambik die.alang2 tuh beraye skali..and then atiqa dtng rumah hazirah. gerak skali lah ngan kitorgg.naseb baik die bawak kereta besar. so kami ber4 lah dlm kereta tuh. eh lupe nak mention name fahmi.hehe. lepas gi rumah hazirah kitorgg gi rumah adek.nak ambik die ajak gi raye skali. hehe. x sangke dpt duit kat rumah die.thanx adek! and then gi rumah dayah.. dlm tngah ari lah sampai. si peng dh sampai ktm nilai. kitorgg suruh die gi rumah ozal. lepak sne. alang2 leyh raye umah ozal skali. sampai rumah ozal je.lepak2 jab. mnum air. dah abis bercerita sume. kitorgg gerak gi rumah cgu noraini. naz ngan ozal follow skali. punye lme lah kat rumah cgu. ye r. dah lme x jumpe. mcm2 cerita lah keluar. huhu..
abis je sesi b'gambar kat rumah cikgu. sume dtng rumah aku. hmm..punye lah lme tnggu si razy and the geng nk dtang skali. mmg janji mlayu die tuh. tunggu punye tunggu akhirnya dtng gak.kah3. x leyh blah ayt aku nih
after rumah aku gi rumah put lak. mmg kitorgg wat terjah lah kat umah die.huhu. and then rumah fahmi. sedap owh biskut die. x prasan aku abiskan.hehe. last skali rumah acap. perghh..mmg lapar time tuh. melantak abis r kat umah die.haha

thanx to acap because willing to be our driver today.
naz and hazwan also sbb bwk kereta and then angkut budak2 nih.hoho
ingat x dpt jalan beraye ngan membe2. ye lah cuti pown kejab je dpt.
finally dpt gak. perancangan yg x dirancang
hope thn dpn dpt lah jalan beraye sme lagi

Friday, August 13, 2010

kerinduan terubat kembali

haha.nih kisah aku dengan budak yang aku jaga time aku keja kat taska dlu.1stly aku mmg rindu gile kat dak2 taska.pergh! rse cam nak keja balik je.haha.
kisahnye apabila aku t'jumpa seorang budak taska nih. bapk die de bukak kedai makan.
aku singgah kedai makan tuh coz nak beli makan untuk buka puasa.
bila masuk je kedai tuh aku teros t'nampak budak tuh.aku pergi lah kat dia.memula sedih r gak.aku pergi kat die. die leh lari dari aku  hmm..rasa cam nak baling je buda tuh. sekali tuh aku gi kedai nak beli barang ckit.ontheway nak balik aku terserempak lagi dengan budak tuh.aku pergi lagi dekat die.huhu.rasa cam nak tarik die bawak balik umah.haha. aku pancing r die dengan tanya mcm2 soalan ngarot.skali tuh die jawab r soklan yang aku tnye tuh..ngarot nye ngarot aku bawak die gi kedai. blanje gula2 aku suroh die pilih gula2 pe yang die nak.pergghh!! naseb baek gula2 tuh murah.haha..then lepas die dapat gula2 tuh tros blah.huhu.
before aku balik. aku dapat bye2 die. hee:D aku dapat gak lepas rindu kat budak tuh. siap cium agy.haha. x leyh blah..next cuti nnt. aku akan pergi taska tuh balik.bukan untuk bekerja semula tetapi untuk melepaskan rindu.huhu

-sekian-
8.58 p.m
13.08.2010

Thursday, August 12, 2010

ramadhan 2009

nih kisah ramadhan thn 2009 di hostel. sememangnya aku rindu kenangan2 b'puase di hostel. mcm2 perkare jd especially kpd budak aspura yg bnyk menaikan kemarahan bdk aspuri.haha. tetapi disebabkan diorgg asrama menjadi meriah.huhu..tetibe rindu lak kenangan2 tuh.hoho.

rindu nak buka puasa b'sama2 dengan kawan-kawan.dan junior2 kesayangan?? haha..
rindu nak terawih same2. lepas tuh ponteng terawih.huahuahua..oppssss..kantoi2(credit tok kecik n put)

lepas tuh rndu nk dgr bunyi mercun kat hostel.hoho..nih sume gara2 dak aspura r yang main.(credit to hasan)heee:D
time subuh lak. de org azan kat bilik penyelia.punye r terkejut dak2 aspuri.ye r xpenah2 de org azan kat bilik tuh.nih mmg sah keja dak2 aspura r.hoho.nih sume gara2 diorgg . dah tuh lepas abis azan leyh lak jual no.haha. tuh yang paling x leyh blah. naseb bek dak aspuri tngah tido time tuh. huhu (credit to abu n alep)

yang paling menakutkan de si pocong jadian atas bumbung DM.haha. tuh yang paling best. sejarah asama r de pocong jadian tuh.mmg cari penyakit tol diorgg tuh.(credit to alep)

paling yg sakit hati.bile dak2 aspura memekak. kalo sedap x pe r gak.haha. tau lah timne tuh trial.
ye r msti x tdo.study r knon.haha. kalo lah kitorgg nih leyh sound.time tuh gak mmg kena.(credit to naz n fahmi)

mlm2 lak..cam bese r merayap kat dorm org. knonnya study r.study ckit gosip je lebeyh..haha. bese r tuh.cam x kenal je pompuan. tp x de r seterok yang korgg pikir. kitorgg more to pelajaran. ye r. time tuh trial.haha padahal (credit to umi hawa put kecik)

time sahur lak agy r.mmg penuh r DM tuh.hmm..pelik gak r penuh. tp dipenuhi ngan dak aspura je lah. ye lah mne taknye de match bola time tuh.haha. bese r dak laki  x leyh dipisahkan dgn dunia bola (credit to bujal n de geng)

nih lah beberape kenangan ramadhan di asrama. rse rindu lak.tp nak buat macam mane. masa tetap berlalu..
jadikan bnde itu sume kenangan yang x dpt dilupakan.

-sekian-
11.23p.m
12.8.2010
(bilik put)

Thursday, July 22, 2010

mentor?? cam lawak je

aku de cerita..nih kesah aku jd mentor?? whoaaa...mmg silap besar lah budak tuh jd kn aku rjukan die.
segala2 bermula apabila kami berada dalam unit ekonomi.haha. aku tngah check jawapan untuk latihan yang aku wat. tetibe ade seseorg nih masok dalam unit tuh.die pown nk check jawapn jugak. disebabkan cikgu tuh dah nk balik. die suruh budak tuh refer jwapan kat aku.aku leyh terima agy.pstu budak tuh ckp die de nk tnye soklan. time tuh cgu mmg dh x de mse. cgu suruh bdk tuh tnye soklan kat aku.dah tuh siap suruh join study group agy. ape agy menggelupur r aku. die ingat aku nih hebat sgt ekonomi. die x taw ke aku paling x minat subjek ekonomi. nk jage air muke pnye pasal. aku ckp x kesah. join je lah.haha. blagak btol.pastu mlm tuh aku n membe2 aku wat study group bdk tuh pown dtng.nseb bek die dtng 2 org je ngan kwn die..pnye r cuak die kate nk bwk kwn die rmai2.huhu..time mlm tuh kitorgg pown study r subjek ekonomi sbb esoknye exam ekonomi

time break nk ambik exam paper akaun tetibe budak tuh msg aku.die tnye soklan akaun lak.ayooooo..aku dh penin. die tnye soklan ntah pape ntah. kebetulan aku kat blik kwn aku. aku tnye r soklan tuh kat kwn aku... lme punye lme pikir soklan tuh.kitorgg x dpt jawab.haha. reply msg die say sory je.huarghhh!! aku tkot cuti nih die msg agy. tnye soklan. die ngat aku nih hebat sgt. aku nih poyo2 je. haha.

Saturday, June 19, 2010

focus

11.21 p.m
19.06.10

ujian pertengahan semester hampir dekat.kira2 dlm 3 mnngu agy je.rse takot+neves jgn ckp r.mmg ade.
dah lah ade chapter yg x phm..tkot x leyh bwk je..tue lah.lecturer aku bnyk kali pesan.kalo x phm tnye.
bukan aku x nk tnye tp mls nak nek blik unit.haha.aku kne b'ubah.smpai bile jd cam nih. yang x sabarnye. abis exam je cuti smnggu. aku taw sume org t'tnggu2 cuti tuh.haha.
hmm..aku harap aku n kawan2 dpt pointer yg bgos.aminn!! wish us luck yeah!! focus2..

Friday, May 28, 2010

3 mnggu di tempat baru

-kolej matrikulasi negeri sembilan-
di sanalah tempat baru aku. kawan baru.cara hidup baru.pelajaran baru.segala-galanya baru bagi aku.

1st week aku masuk sne rse teringin sangat nk balik.time tuh orintasi.rase macam duduk dekat kem lak.
sepanjang mse orintasi tuh aku b'kenalan lah dgn kwn baru.mereka m'buatkan aku rndu sangat kat kwan2 lme aku.huhu.perangai mereka mengigatkan kat kwan2 lama.orintasi sangat lah bosan.haha.
ini lah 1st kawan aku yg aku kenal.nama pown roomate.mesti lah diorgg org pertama yg aku kenal.haha



2nd week.class pown b'mula.aku rasa t'amat lah cuak.ye lah bnde baru.dh lah lme tinggalkan skola.pastu tup2 teros blaja.mmg pening lah pale.haha.1st day blaja dlm kuliah.rse amat teruja kerana blaja t'amatlah laju. t'cengang2 jugak lah aku.huhu.nme pown 1st day. nih lah gamba dlm kuliah.hehe:D

aku and classmate aku dah rapat.mcm family.hoho.pdahal bru 2mnggu. and ada sorgg classmate aku nih dah keluar dari matriks cz die nk pergi uitm.agak sedeyh lah bile die x de.ye lah spe nk gi kuliah ngan aku kalo die x de.sape nk temankan aku pergi kopsa bile die x de.spe nk pergi bilik air dengan aku kalo die x de. spe nk ambik gamba aku kalo bukan gne phone die.huhu.mmg terase lah bile die x de.nme die SHAHIRA.rndu gila lah kat ko. aku and classmate aku rapat mybe sebab kitorgg selalu wat kerja kumpulan n perangai sume gila2.haha.tuh yg x leyh blah skali.dh tuh suka wat bsing.aku x lah.hehe.smpat agy merendah diri.:D
ini lah gamba  kami.haha

mesti t'tanya2 kan mne kaum adam.haha.untuk pengetahuan kaum adam class aku just 5 org je.diorgg amatlah pemalu sbb kitorgg kaum hawa yg ramai nih suka buli diorg.kah3.syok
aku harap kitorgg akan kekal untuk 1 thn.wish us luck.semoga apa yg kitorgg nk akn dapat iaitu 4 flat! aminn..

Sunday, May 9, 2010

jalan-jalan bersama sepupu

7.5.2010
mid vallet-ampang point-umh nenek-mamak.

haha..pergh!! seharian berjalan dengan cousin2 aku. mmg blk kne urut kaki r.huhu
1st destination is mid valley..haha.x taw nk pegi mne. so kitorgg turun mid je lah cz nk jmpe cousin aku dr ampang pown senang. tnggu punye lme nk mampos.janji kol 11 smpai kol 1.perghh!! memang x leyh blah btol.then kitorgg tros mkn n men bowling

lepas aku dh menang bowling nih.haha.bukan nk b'lagak.kitorgg tros gerak ampang point. senarnye nk beli bju.haha.aku mmg sehelai sepinggang lah. ye lah nk menginap umah nenek.tp x bwk baju.alang2 dh de kat ampang point.pe agy.karaoke lah.haha.sengal gle.
ok.slagi kitorgg x nmpk bulan mmg x blk r.haha.lepas tuh balik lah umah nenek dekat ampang.ondaway nk balik sempat agy ambik gamba.nk hilangkn penat pnye psl.huhu.smpai je rumah nenek kitorgg teros pelahap.perghh!! bapak lapar time tuh.then mndi2 siap tros gi mamak lak.haha.lepak2.
hmm..dah lme x dpt lepak2 ngan cousin cam nih.mmg besh r.hope kite dpt keluar b'same lagi.
jmpe korgg di majlis p'tunangan inaz nnt.haha.smpat agy tuh

Saturday, May 1, 2010

suka duka bersama kanak2

-30 mei 2010-

tarikh dimana aku sudah berhenti kerja.haha.selama aku kerja 4 bulan lebeyh mcm2 bnde dh terjadi.owh! tuh sume kenangan bagi aku.huhu.mesti aku akan rindu diorgg sume.

rindu kenakalan diorgg. sbb diorgg suke sgt b'gadoh lepas itu menangis.aku paling x suke!
rindu gelak tawa diorgg. diorgg gelak m'buatkan aku rse nk gelak sekali.haha.
rindu nk menyanyi b'sama2. haha.fav song aku and the kids. lgu barney.twinkle2 and cari jodoh.haha
rndu nak pukul diorgg.oppss..haha. sbb diorgg degil sgt plus x dengar ckp
rindu nak tengok diorgg bergadoh.sbb bile diorgg b'gadoh. nnt org len akn b'sorak.cam siot je.
rindu nak suap diorgg mkn.diorgg nih memilih mkanan.tuh yg tension bile suap
rindu nak tidurkan budak.aku akn tepuk  and selawat.mcm org slalu wat.huhu
rndu nk mandikan diorgg. bile aku mndikan diorgg aku rse diorgg leyh lemas.mnexnye kalo aku jirus x ingat dunia
paling penting! rndu nk marah diorg.sebab bile aku marah diorgg aku dpt lepaskn tension.hua3.sory ye:)
and yg paling besh. rndu bila bdk2 tuh panggil aku "mama".haha.kat taska je aku dipanggil mama.dpt gak merase.huhu
and lastly rndu nk b'main dengan diorgg.owh! tuh paling x tahan sbb bile diorgg dh x nk main.aku yg akn main p'mainan tuh.hua3.

aku semestinya rindu nak wat benda2 cam tuh.
gonna miss u all!!

Saturday, April 24, 2010

keliru

skrg aku dh 18 tahun. aku kena buat keputusan untuk masa depan aku. masalahnye sekarang aku tak tahu ape yg aku nk. hanya harapkan org lain yg buatkn keputusan untuk aku.aishhh.. bile aku nak berubah menjadi lebih matang lagi??? hmmm...mungkin belum smpai msenye.hanya masa yg akan menentukan.tp smpai bile?? ape yg t'baik untuk aku skrg ye lah tido!! haha. sebab tido dpt merelaxkan otak.x de pening2 nk pikir benda-benda yang mengusutkan kepala.

-diana-

Wednesday, April 21, 2010

entah lah

arghh!! bnde dpn mate x nmpk
yg jauh juga dikejarnye
uselesss!!
bengong nye aku nih :(

Sunday, April 11, 2010

keluar lagi

skali lagi aku keluar lepak dgn kwn2 aku. nk dikatekan setiap minggu keluar.haha.x leyh blah btol.
keluar pown pergi mne je. takat alamanda je lah.huhu.tak sangke pulak jumpe bdk2 ostel f3 batch 07
haha..lwak lah! aku nih yg x de mengena ngan diorgg t'lepak skali.dh tuh kecoh lak.mcm lah kenal sgt diorgg. de lah beberape aku kenal. x de r segan sangat. nseb bek de kecik umi awe n put.ok r tuh kan.hoho. layan.
mls nk cite pnjang.tngok je lah gamba nih


lepas jln2 n lepak ngan diorgg tngok lah wayang. cerita date night. pergh!! cerita 18xxx.haha.dh matang lah katekan.hoho.cerita tuh mmg lawak gile but agak x elok utk ditengok bwh umo.haha.dina punye lah bsing dlm wayang tuh.siap tutup mate agy.haha.x leyh blah btol.pling besh.blom start agy  dina dah gelak kuat2.nseb bek kitorgg duduk belakang skali.kalo x dh lme kne baling kerusi kalo duduk dpn cz kitorgg pling bising.mhuahaha.b4 tuh kitorgg gi karaoke.perghh!! sakan ye ko umi nyanyi lgu bad romance.haha.lepas gak hajat ko nk karaoke.hoho.lepas abis tngok wayang men lah bowling.aishh mls nk cite spe menang.nnt kate b'lagak lak.heee:D


Saturday, April 3, 2010

hang out

ari nih aku keluar lepak dengan kawan2 aku. ye lah. bru dpt gaji. ape lagi. shopping r. haha.
aku dh set mind dh nk beli pe. aku nk beli purse. alih2 kasut lak dpt.haha. bese r tuh pompuan
hmm..nih de gamba yg nk dikongsikan b'sama

abis je shopping n mkn2. kitorgg pown tros balik. smpai je ktm aku jgong n put naik bas smpai bbst.
smpai je bus stop ngat nk snggah umh ozal. alang2 dh smpai area rumah die. lepas tuh msg lah die minx alamat. ye2 nih nk gi. sebenarnye nk tupang tandas.hua3. skali cari punye cari x jumpe daaa..
aishh..time tuh punye r slahkn ozal.kte die bg alamat slh. pdahal x jmpe. haha. ntah rumah mne kitorgg lalu yg de bela anjing. mnyalak2 anjing tuh kat kitorgg. jgong dh cuak.siap suruh auntie india tuh temankn nk lalu dpn umah org tuh. ye r. x kn nk patah blk.huhu. anjing tuh kecik x pe r gak. nih mcm singa. ambik ko! haha. dh puas  kitorgg cari x jmpe kitorgg blk je tros. ckp kat ozal len kali je lah. lagi pown dh maghrib. ngat nk stay umh die smpai abis maghrib.kalo leyh nk tdo skali.haha penat gle seharian jalan tanpa henti.huhu

Monday, February 15, 2010

handsome driver

title tuh aku nk dedicated tok kwn aku nazirul. haha. ceh3 suka r tuh.sebenarnye nak jge ati je.haha. firtsly aku nk ckp terima kasih bnyk2 kat ko ats kesudian ko mengangkut aku put n kecik gi almanda.haha. actually aku serba slh gile owh ngan ko. haha. dont know why. mybe sbb ko minx aku direction nk blk tuh kn. aku t'bagi direction jln jauh.haha. lpas dh ikut jln jauh tuh bru aku t'ingat jln shortcut. haha. sorry:) and then anta aku n put smpai dpn rumah. waaa.. t'haru aku. seronok gak naik kereta ngan ko. adventure gila. haha. cuak seyh. cam mane lah ko leyh lulus. hehe. aku x kesah pown x pegi umah dayah. aku kesah kan ko je. sbb ko yg driving. ye r kn lg pown ko nk blk cpt. pstu dh ptng lak tuh. huhu.. so lpas nih kalo aku de lesen. aku bwk ko lak. haha. padahal je tuh. btw. thanx again!



*gamba nih x de kena mengena dgn cerita di ats.haha.sj je.tp b'laku dlm hari yg sme cerita di ats

p/s: alep! sorry r x dpt bayar abis duit tiket wayang.haha.len kali kalo aku jmpe ko aku byr agy 3 rnggit.
       x pown ko halal je lah.haha.

Sunday, February 7, 2010

buang masa

smlm aku de driving class
kirenye nk ambek ujian comp r
punye la smangat nk ambik nih
smpai kecut perut
dah tuh buang air smpai 2 kali
haha..ye r.
cuak r kot2 kalo fail ke ujian nih
huhu..
nnt kne ulang blk

aku smpai kat driving academy dlm kol 9.30
time pendaftaran tuh punye r lme tnggu
perghhh..mnyirap gle
mse tuh aku manfaat kn bce buku
makcik yg dok sblh aku pown nk ambik ujian gak
smangat siot bce bku
haha.

pstu nme aku kne pnggil
so aku pegi r bilik ujian tuh
msok2 je rmai gle org
aku b'diri je lah nk tnggu turn
dh x de tmpt duduk
pc lak sikit nk mampos
yg nk ambik ujian de r dlm puluh2 org
perghhh..skit ati gak mnunggu
bnyk kali aku kuar msok blk tuh
mnexnye pnas gle dlm tuh

skali tngah tnggu nih
tetibe intenet x leyh nk connect
punye r lme nk tnggu btolkn intenet tuh
org yg tngah ambik exam tuh pown t'cengang2
tngah syok jwb nih
tetibe intenet prob
huhu..

de r dlm 3 jam aku tnggu
aku dh la lapa gle time tuh
sabo je lah..
pstu aku lepak la kat luar
minum2 jab
nseb bek de kwn aku azri
lepak r ngan die
ye la lme x jmpe
borak2 jab
huhu..

skali tuh aku msok balik bilik exam tuh
nk tngok pe jd
kecoh gle kat dlm tuh
rpe2nye intenet kne potong
len cite x bayar
haha..
so kne r postponed tuka tarikh
pergghh!! mmg kne maki ngan aku time tuh
punye r smangat nk ambik exam ari tuh
skali x jd.
buang mse je gi sne
senang cite
gi sne nk tuka tarih ujian comp
pstu balik
huhu..
mybe de hikmah dibalik sume nih
mybe aku lulus ujian nih
and and and mybe dpt full mark
haha..
amin!!

Tuesday, January 19, 2010

Busy

bosan gila dok umah
ye r kn smentara nk tnggu rslt spm
huhu
tkot gle

finally! ak dpt gak job
haha.
x de r dok lepak je
mkn tdo

actually aku nk cite psl hidup yg smakin sbok nih
duh! nk hang out ngan kwn pown ssh
de kwn aku keja dlm sminggu 1 ari je cuti
dlm bnyk2 ari
sabtu ahad lak yg x leyh cuti
pdahal time tuh lah mse nk kuar
de tuh busy ngan class driving
de yg mnganggur
aku lak..dpt cuti sabtu ahad je
aisshhh..mcm2 lah

btol kate org
hidop kita yg reality bila dah abis zmn skola
time tuh lah kita akn wat haluan msing2
x de spe pown akn tego kita
mcm kat skola cikgu tego kita
huhu.

aku nk khidupan cam dlu
slalu lepak2 ngan kwn
tp x mngkin r cz msing2 dh busy
bile plan nk kuar je
msti de hlangan
x dpt cuti lah
kuar ngan famly lah

aku harap kita dpt hang out agy
rndu gila babun kat korgg
slame nih kita just tnye kabar je
mlalui intenet n phone
nk tngok keadaan korgg gak
mkin gmok ke
kurus ke
itam putih
huhu..

inilah namanya kehidupan!

Saturday, January 16, 2010

18 teen??

x sngke rupenye
aku dh 18 thn
haha
cam x caye je

pejam celik
dh 16januari

kat sni aku nk ucpkan terima kasih kat kwn2 aku yg wish
haha!! t'haru r gak
even x celebrate pown
huhu..
x kesah

aku doakn kejayaan kte sume
hope dpt rsult yg gmpak

kte naz aku kne mkn bnyk sayur
nk kurngkan brat bdn
haha..
aku akn cube!

kte bujal lak jgn jd budak2 agy
cz aku dh besa
haha!!
aku nih mcm bdk2 ke
huhu

fami lg poyo
die kte adiah die
die sntiase doakn tok aku
huh! leyh caye ke
haha

umi! ko lmbt wish
haha
aku taw ko x de kedit
gne phone adk
ngat nk wish kat ym je

to my best fren along!
owh x sngke ko ingat bufday aku
even dh lme kte x jmpe
rndu gle kat ko
dpt gak borak2
hehe

razy yg poyo
knon nk jd org 1st wish
tp tngok cite kebende r yg wat die lpe
cite tuh lg pnting dr wish aku
haha.

put! ko lah org 1st wish aku
haha
kecik! aku sje je x nk angkat call ko kali p'tama
biar die
haha
finally aku call die blk
ye r kn dpt free call

mira jalal! thanx 4 the adiah yg ko bg
haha..aku ske owh
xde mknenye aku nk bg bnde tuh kat adk aku



x lupe kat kak qila, hazirah, jagung, tasha,acap,fifi n tqa
aku amt hargainye
sayang korgg!!

Friday, January 8, 2010

HapPy BirTHdaY umira

happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday to umi
happy birthday to you

haha! sdap x aku nyanyi umi
huhu..

8 januari 1992
hari ko melihat dunia nih
haha..


smoge pnjang umo murah rezeki
doakn k'jayaan kte sume
hope ko akn jd lebih matang
ko tuh dh tua
haha!!
prangai sakai2 tuh buang
hehe


memndangkn ari nih ari jd ko
aku put kecik k.qila n hawa
dh pakat nk gi umah ko
konon nye nk wat suprise r
haha
x sngke lak plan last minute nih menjadi
huhu..











t'kejut x??
kah3
surprise kitorgg simple je
x de r baling telo n tepung

smpai je umah ko
kitorgg pikir mkn je owh senarnye
haha
x gune gle
mne x nye lapa gle dowh
1st time aku mkn tempe msk tepung
haha
aku dh suke dh
huhu











pstu borak2
umi r nih
x ubah2 prangai sakai die
tuang air pown tumpah
nseb bek x bnjir umah
haha
jgn marah!

aku harap ko trime r surprise kitorgg
cam pe je kitorgg wat
kek pown simple je
x de r secret recipe ke
haha
save bujet maa

happy birthday again
luve u my friend!







Tuesday, January 5, 2010

hmmmm...

aku confused
aku x taw nk wat pe
aku rndu die??
owh! ntah la..

sjak akhir2 nih die krim slm kat aku
aku x taw nk jwb pe
aku hnye mampu t'senyum

die de gak bg barang
pe ptot aku wat ngan barang tuh
huhu

smpai bile kitorgg nk jd cam nih
nk lari pown x leyh
aku ngat nk biarkn je
tp x leyh gak
aisshhhh...

rndu die??
smtimes
huhu..
aku x taw pe akn jd lpas nih
mybe keadaan yg akn mnentukn segalenye
There was an error in this gadget