REaLIty or FANtasy

crying.laughing.fighting

Total Pageviews

Friday, April 29, 2011

puisi

Gerimis mencintaimu sayang. Lembut butirbutir kasih sayang jatuh di ceruk matamu, mengalir ke lubuk puisi. Curahan hatiku. Matahari pagi merajut benangbenang gerimis, dan seikat pelangi jadi konde indah bagi rambutmu.

Hujan mencintaimu sayang. Jejakjejak kemarau dihapusnya dari pelataran. Tak dibiarkannya bungabunga terkulai tanpa kegembiraan. Disiramkannya airmata langit untuk membasahi lembah jiwamu.

Angin pun mencintaimu comel. Diterbangkannya bungabunga dalam hembusan lirih di jendela, disematkannya semerbak wangi di tubuhmu. Merengkuhmu, kurasakan musim bunga yang tiada akhir.

Senja mencintaimu tembam. Hamparan keemasan seolah lukisan pelangi. Dibelainya rambutmu dalam sentuhan jingga. Jiwa bergelora. Mengingatmu penuh gairah. Ke dalam hatimu bangaubangau mengepakkan sayapsayap jiwaku pulang.

Malam mencintaimu diana. Dinyalakannya lampulampu indah menghiasi ruang kita bercengkerama. Bulan bulat keperakan. Bintangbintang berkedip mengintip di kejauhan. Semua menjadi lukisan kelambu malammalam istimewa kita.

Dan pagi mencintaimu kekasih. Adakah yang lebih membuat bahagia dari matahari yang memeluk hangat jiwamu. Matahari yang terbit dari lembah hatiku, selalu menyapamu dengan kecupan: aku mencintaimu kekasih

hehe.nih lah puisi yg si dia bagi. sebenarnya aku ada mintak kat die yg aku nak dengar puisi dari dia. tp aku tahu aku tak akan dapat sebab dia tak reti benda-benda macam nih. die tak adelah jiwang mana..haha..tapi tak sangka aku dapat jugak.. mesti mcm pelik kan ayat-ayatnye. haaa..yang ayat-ayat pelik tuh ambik dari internet. hehe. tapi die ade kesungguhan lah jugak nak buat puisi tuh untuk aku. aku terharu sangat baca. thanx syg:)

aku juga mencintaimu kekasih

Wednesday, April 27, 2011

forum remaja

26/4/2011
-smk sungai pelik-

hari ini aku nak cerita pasal kawan sekolah aku nih. dia masok forum remaja peringkat daerah.. aku ngan 2 kwn aku lagi pegi lah tengok. saja je..tak ade buat apa kat umah..hehe.. konon-konon nak bagi semangat lah. sebenarnya dah lama tak jumpa. alang-alang tue lepak sekali dengan diorg. huhu...malas nak cerita panjang..ini ade sedikit gamba aku ambil.







lepas keputusan diumumkan..kitorg terus balik.. diorg tak ade rezeki menang.. untuk  mengubat hati yang kecewa. cikgu jun bawa diorgg pergi makan rojak dan cendol.. wahh..sedap betol..aku ngan 2 kwn aku lagi pown follow je.. hehe.. dah lah time tuh hujan.. terpaksa lah kitorgg makan dalam kereta sebab tempat makan kat situ tak ade bumbung dan meja. hanya sediakan kerusi sahaja. aku seronok dapat join korgg sekali walaupun tak terlibat dalam forum tuh. hehe








Tuesday, April 26, 2011

book fair

-24 april 2011-
-pwtc-

                                                  
 haaa..kat sini lah book fair tuh..time nih aku tunggu kawan-kawan aku dtng..punye lame lah aku ngan put tnggu. akhirnye muncul gak. ade lah dalam 1 batang askem kitorgg dpt abiskan sementara tunggu diorgg..penat tuh tunggu.hehe











besh kan.. tp time nih ari ahad..mmg sesak gila jalan. nk jalan mmg kena himpit2..ade kes 2 org budak hilang.. yang lawak nye budak tuh kena lelong sebab nak parents diorgg dgr bunyi loceng tuh..haha



ini ialah penulis buku cerita yang hawa beli tuh..alamak..x ingat lah tajuk cerita buku tuh.. hawa excited jmpe penulis buku cerita kesayangan die..hehe. menurut hawa ceritanya semua menarik. tuh hawa yg kata..










kat sini lah tempat kitorgg makan.. aku pown x taw kat mane.. tapi  tempat makan die memang menakutkan. aku pown takot nk mkn. lapa nye pasal lupekan semua tuh. haha



 siapa x kenal hawa dengan matanya tuh..haha.. time nih hujan dekat luar. sementara tunggu hujan reda kitorgg b'jalan2 sekitar the mall. hawa nih lah. tiba2 nak chek mata. aku x paham betol lah. aku pown cek lah skali. hehe. dah free pegi je la kan..

aku happy dapat keluar dengan korgg.. rindu sangat2 kat korgg.. hope lepas nih kita leyh kuar agy. ye lah kalo dh masing2 tanam anggur dekat rumah memang ade peluanglah lah nak jumpa.haha
p/s: to afi..thanx jadi photographer kitorgg..
There was an error in this gadget