REaLIty or FANtasy

crying.laughing.fighting

Total Pageviews

Friday, May 28, 2010

3 mnggu di tempat baru

-kolej matrikulasi negeri sembilan-
di sanalah tempat baru aku. kawan baru.cara hidup baru.pelajaran baru.segala-galanya baru bagi aku.

1st week aku masuk sne rse teringin sangat nk balik.time tuh orintasi.rase macam duduk dekat kem lak.
sepanjang mse orintasi tuh aku b'kenalan lah dgn kwn baru.mereka m'buatkan aku rndu sangat kat kwan2 lme aku.huhu.perangai mereka mengigatkan kat kwan2 lama.orintasi sangat lah bosan.haha.
ini lah 1st kawan aku yg aku kenal.nama pown roomate.mesti lah diorgg org pertama yg aku kenal.haha



2nd week.class pown b'mula.aku rasa t'amat lah cuak.ye lah bnde baru.dh lah lme tinggalkan skola.pastu tup2 teros blaja.mmg pening lah pale.haha.1st day blaja dlm kuliah.rse amat teruja kerana blaja t'amatlah laju. t'cengang2 jugak lah aku.huhu.nme pown 1st day. nih lah gamba dlm kuliah.hehe:D

aku and classmate aku dah rapat.mcm family.hoho.pdahal bru 2mnggu. and ada sorgg classmate aku nih dah keluar dari matriks cz die nk pergi uitm.agak sedeyh lah bile die x de.ye lah spe nk gi kuliah ngan aku kalo die x de.sape nk temankan aku pergi kopsa bile die x de.spe nk pergi bilik air dengan aku kalo die x de. spe nk ambik gamba aku kalo bukan gne phone die.huhu.mmg terase lah bile die x de.nme die SHAHIRA.rndu gila lah kat ko. aku and classmate aku rapat mybe sebab kitorgg selalu wat kerja kumpulan n perangai sume gila2.haha.tuh yg x leyh blah skali.dh tuh suka wat bsing.aku x lah.hehe.smpat agy merendah diri.:D
ini lah gamba  kami.haha

mesti t'tanya2 kan mne kaum adam.haha.untuk pengetahuan kaum adam class aku just 5 org je.diorgg amatlah pemalu sbb kitorgg kaum hawa yg ramai nih suka buli diorg.kah3.syok
aku harap kitorgg akan kekal untuk 1 thn.wish us luck.semoga apa yg kitorgg nk akn dapat iaitu 4 flat! aminn..

Sunday, May 9, 2010

jalan-jalan bersama sepupu

7.5.2010
mid vallet-ampang point-umh nenek-mamak.

haha..pergh!! seharian berjalan dengan cousin2 aku. mmg blk kne urut kaki r.huhu
1st destination is mid valley..haha.x taw nk pegi mne. so kitorgg turun mid je lah cz nk jmpe cousin aku dr ampang pown senang. tnggu punye lme nk mampos.janji kol 11 smpai kol 1.perghh!! memang x leyh blah btol.then kitorgg tros mkn n men bowling

lepas aku dh menang bowling nih.haha.bukan nk b'lagak.kitorgg tros gerak ampang point. senarnye nk beli bju.haha.aku mmg sehelai sepinggang lah. ye lah nk menginap umah nenek.tp x bwk baju.alang2 dh de kat ampang point.pe agy.karaoke lah.haha.sengal gle.
ok.slagi kitorgg x nmpk bulan mmg x blk r.haha.lepas tuh balik lah umah nenek dekat ampang.ondaway nk balik sempat agy ambik gamba.nk hilangkn penat pnye psl.huhu.smpai je rumah nenek kitorgg teros pelahap.perghh!! bapak lapar time tuh.then mndi2 siap tros gi mamak lak.haha.lepak2.
hmm..dah lme x dpt lepak2 ngan cousin cam nih.mmg besh r.hope kite dpt keluar b'same lagi.
jmpe korgg di majlis p'tunangan inaz nnt.haha.smpat agy tuh

Saturday, May 1, 2010

suka duka bersama kanak2

-30 mei 2010-

tarikh dimana aku sudah berhenti kerja.haha.selama aku kerja 4 bulan lebeyh mcm2 bnde dh terjadi.owh! tuh sume kenangan bagi aku.huhu.mesti aku akan rindu diorgg sume.

rindu kenakalan diorgg. sbb diorgg suke sgt b'gadoh lepas itu menangis.aku paling x suke!
rindu gelak tawa diorgg. diorgg gelak m'buatkan aku rse nk gelak sekali.haha.
rindu nk menyanyi b'sama2. haha.fav song aku and the kids. lgu barney.twinkle2 and cari jodoh.haha
rndu nak pukul diorgg.oppss..haha. sbb diorgg degil sgt plus x dengar ckp
rindu nak tengok diorgg bergadoh.sbb bile diorgg b'gadoh. nnt org len akn b'sorak.cam siot je.
rindu nak suap diorgg mkn.diorgg nih memilih mkanan.tuh yg tension bile suap
rindu nak tidurkan budak.aku akn tepuk  and selawat.mcm org slalu wat.huhu
rndu nk mandikan diorgg. bile aku mndikan diorgg aku rse diorgg leyh lemas.mnexnye kalo aku jirus x ingat dunia
paling penting! rndu nk marah diorg.sebab bile aku marah diorgg aku dpt lepaskn tension.hua3.sory ye:)
and yg paling besh. rndu bila bdk2 tuh panggil aku "mama".haha.kat taska je aku dipanggil mama.dpt gak merase.huhu
and lastly rndu nk b'main dengan diorgg.owh! tuh paling x tahan sbb bile diorgg dh x nk main.aku yg akn main p'mainan tuh.hua3.

aku semestinya rindu nak wat benda2 cam tuh.
gonna miss u all!!
There was an error in this gadget